Maximera försäljningen med Hemnets marknadsföringspaket Hemnet Premium

Bostadsannonser som får fler besök säljs ofta snabbare och till högre slutpriser. Bostadssäljare har också länge efterfrågat möjligheten att själv kunna påverka sin annons på Hemnet. Därför har Hemnet arbetat fram ett urval av tilläggsprodukter som på olika sätt ger säljaren möjlighet att visa sin annons ännu mer och bättre, för att få fler besök. Hemnet Premium är det senaste marknadsföringspaketet, som lanserades under hösten 2019.

Raketen var Hemnets första tilläggsprodukt för bostadssäljare och har sedan lanseringen vintern 2018 blivit ett populärt val för säljare, som tillfälligt vill ge sin annons en extra push på Hemnet. Under sommaren 2019 följde vi upp med vårt första marknadsföringspaket Hemnet Plus.

Hösten 2019 lanserade vi vårt största marknadsföringspaket Hemnet Premium. Paketet riktar sig till säljare som vill maximera sin annonsering på Hemnet och det innefattar, förutom alla fördelar med Hemnet Plus, från och med den 8 juli även tre nya betafunktioner i form av: en kostnadsfri Raketen och i resultatlistan två extra miniatyrbilder samt en prioriterad plats högst upp bland andra annonser som publicerats samma dag som säljarens. Men framförallt ingår annonsering i digitala kanaler och på sociala medier utanför Hemnet.

Med Hemnet Premium använder vi vår unika data om alla som söker bostad på Hemnet för att visa din säljares annons för relevanta personer på sociala medier, som Facebook och Instagram. Annonsen visas även på en lång rad andra sajter som säljer reklamannonser på öppna marknadsplatser inom Googles nätverk.

Vi har sedan lanseringen testat Hemnet Premium och sett att produkten levererat mycket fina resultat, med så mycket som tiotusentals extra visningar av annonsen i sociala medier och i snitt 800 extra besök till annonsen på Hemnet.

Bild av Hemnet Premium-annons
Med Hemnet Premium skapas en annons som visas på sociala medier samt på en lång rad sajter utanför Hemnet. Här lyfter vi mäklarens logotyp, namn och bild.

Hemnet Bas, Plus och Premium

Hemnet Premium är Hemnets tredje paket. Ingångspaketet Hemnet Bas innefattar Hemnets vanliga bostadsannons samt tillgång till Säljkollen. Hemnet Bas kan, precis som tidigare, enbart köpas via mäklare. I Säljkollen, via sin bostadsannons, kan säljaren därefter själv uppgradera till Hemnet Plus eller Hemnet Premium.

Hemnet Plus ger ökat synlighet för bostadsannonsen på Hemnets sajt och app, med framhävda visningstider i resultatlistan, samt att annonsen visas oftare och tydligare på rekommendationsytor i objektannonser för liknande bostäder. Hemnet Plus ger även säljaren 50% rabatt på ett obegränsat antal Raketen.

Hemnet Premium innefattar alltså alla fördelar med Hemnet Plus men visar alltså även upp annonsen utanför Hemnet. Hemnet är avsändare till dessa annonser, men förutom objektet lyfter vi här även tydligt fram mäklarfirmans logga, mäklarens namn, och bild på mäklaren för de som laddat upp sin profilbild på Hemnet.

Både din säljare och du som mäklare kan köpa Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium i Säljkollen, via bostadsannonsen på Hemnet. Priserna varierar baserat på objekt och område men du hittar alltid aktuella priser för ditt objekt i Kundportalen.

Du har väl inte glömt att ladda upp din profilbild på Hemnet?

När bostadsannonsen syns i kanaler utanför Hemnet genom Hemnet Premium visas även en bild på ansvarig mäklare. Det kräver dock att du har laddat upp din profilbild på Hemnet och att din bild syns i dina säljares annonser redan idag. Gå till vår artikel om profilbilder för att få reda på hur du enkelt laddar upp din bild.