Nyhet – marknadsför dig kostnadsfritt med profilbild i bostadsannonsen!

Många mäklare har efterfrågat möjligheten att synas med profilbild på Hemnet, för att kunna marknadsföra sig och öka chansen att få fler kunder. Nu lanserar vi den funktionen, helt kostnadsfritt! Gå in i Kundportalen för att ladda upp din bild och visa den i dina bostadsannonser.

Undersökningar visar att vi människor lättare tar kontakt med någon när vi sett hur personen ser ut. Vi vet också att en personlig relation är viktig för människor som ska välja mäklare. Därför är vi nu glada att kunna presentera profilbilder på Hemnet.

Så funkar det

Gå in i Kundportalen för att ladda upp och förhandsgranska din bild. När du känner dig nöjd och sparat den kommer din bild att börja visas publikt. När du laddat upp din profilbild så kommer även ditt mäklarkontors logga att synas i kontaktkortet på mobil webb.

Till en början kommer din bild enbart att visas i dina bostadsannonser på hemnet.se, men kommer framöver att läggas till på fler platser på Hemnet och i apparna.

Nuvarande kontaktkort
Så här ser det nuvarande kontaktkortet i bostadsannonsen ut på webben …
Kontaktkortet profilbild
… och så här ser kontaktkortet i bostadsannonsen ut när vi lanserat profilbilder

Ladda enkelt upp din bild

1. Börja med att logga in i Kundportalen (portal.hemnet.se). Saknar du inlogg behöver administratör för ditt kontor lägga till dig i Kundportalen, via “Administration” och “Kontor och kollegor”.

2. Klicka på “Profil & inställningar” under ditt namn i toppmenyn

3. Följ instruktionerna på sidan (tänk på att välja en kvadratisk bild som är minst 500 x 500 pixlar stor och att bilden inte får innehålla någon text eller logotyp)

4. Tryck på ”Spara” för att förhandsgranska bilden. Ser det inte bra ut kan du behöva beskära bilden tills det ser rätt ut.

5. När du känner dig nöjd, klicka på ”Publicera sparad profil”. Din bild kommer nu automatiskt att börja visas på kontaktkortet i dina bostadsannonser på Hemnet.

På Hemnet.se har vi som vanligt samlat frågor och svar om profilbilder. Självklart kan du också kontakta vår mäklarsupport (tänk på att de tyvärr inte kommer att ha möjlighet att hjälpa dig beskära din bild.) Lycka till med uppladdningen!

av Magnus Ekbladh, produktkommunikatör

Gå till Kundportalen