Visa bostaden högst upp i listan med Raketen – Hemnets nya tilläggsprodukt för bostadssäljare

Raketen

Raketen

Hemnet vill ge ge fler möjligheter för bostadssäljare att själva påverka sin försäljning. Därför vill vi erbjuda säljarna köp av boost-produkter på Hemnet – i samarbete med dig.

Sedan i våras har vi testat en första produkt, “Raketen”, i utvalda områden, däribland i Skåne. Under vecka 50-51 kommer vi att rulla ut Raketen i hela Sverige och fortsätta finputsa produkten.

Vi har fått många värdefulla synpunkter från mäklarkontoren under den första testperioden. Extra kul är att feedbacken från mäklarna på fältet i princip varit odelad positiv, både kring produkten i sig och det faktum att säljaren kan köpa den direkt på Hemnet för egna pengar. Våra undersökningar visar även att Raketen inte påverkar antalet besökare till Mäklartipset.

Vi tror och hoppas att den här produkten kommer att hjälpa många säljare och mäklare att skapa nytt intresse kring en försäljning – utan att tvingas ta bort annonsen från Hemnet för att återpublicera den.

Raketen

Med Raketen visas annonsen högst upp i resultatlistan under tre dygn. 

Raketen är en ny produkt för bostadssäljare, som säljaren själv kan köpa. Med den visas säljarens annons högst upp i resultatlistan, under 3 dygn, vid sökningar som den vanliga bostadsannonsen normalt sett skulle visats.

Om försäljningssamarbete kring Raketen

Det är mycket viktigt för oss på Hemnet att rulla ut nya produkter i tätt samarbete med mäklarkåren. Därför har vi genom hela utvecklingen av Raketen låtit mäklare testa, samlat feedback och diskuterat produkterna med såväl de stora kedjorna som mindre aktörer. Att alla mäklare känner att våra produkter ger värde är en nyckeldel av vår strategi.

Utöver att bygga bra produkter vill vi också skapa bra förutsättningar för att samarbeta kring försäljningen av dem. I Skåne län har vi testat ett frivilligt försäljningssamarbete med de mäklarkontor som vill delta. Innan vi går ut med något organiserat samarbete för hela landet behöver vi dock lära oss mer kring hur produkten fungerar i verkliga livet och även ha en dialog med branschen.

Vi kommer parallellt att fortsätta arbeta på hur ett samarbete ska se ut. Om ni har idéer eller förslag kring detta så får ni gärna höra av er till oss på [email protected]!

Så funkar Raketen

  • Produkten visas om den matchar sökningen, oavsett hur många dagar den varit på Hemnet. Har flera köpt Raketen för den aktuella sökningen delar man på söktrafiken.
  • Köp kan göras direkt från objektsidan men även från Säljkollen (säljarens statistiksida på Hemnet).
  • Priset är 600 kr per annons, men det kan komma att variera under testets gång. Betalningen sker antingen som direktbetalning med Mobilt BankID, på 14-dagars faktura eller med betal- eller kreditkort.
  •  Annonsen hamnar högst upp i resultatlistan under 3 dygn. Man kan köpa en Raketen åt gången per objekt. När annonsperioden har gått ut är det möjligt att köpa en ny.

Besök per dag

Raketen ger annonsen en rejäl skjuts i antal besök under kampanjperioden.

Fördelarna med Raketen

  • Slipp ta hänsyn till 23-dagarsregeln – Raketen flyttar ditt objekt högst upp direkt
  • Få i snitt över 100% fler klick till annonsen under kampanjperioden – fler klick bäddar för snabbare försäljning och högre slutpriser. Raketen ger även fler besök till ditt kontors hemsida.
  • Du kan påverka annonseringen utan att behöva ta kostnaden i ditt arvode
  •  Ditt kontor kan bredda sitt digitala erbjudande
  • Om ditt kontor har Hemnet Business syns er logga även i Raketen, vilket ger extra exponering


På Hemnet hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Raketen. Undrar du något annat är du varmt välkommen att kontakta vår support!  

av Anders Scheef