Visa bostaden högst upp i listan med Raketen – Hemnets nya tilläggsprodukt för bostadssäljare

Hemnet vill ge ge fler möjligheter för bostadssäljare att själva påverka sin försäljning. Därför vill vi erbjuda säljarna köp av tilläggsprodukter på Hemnet – i samarbete med dig.

Vintern 2018 lanserade vi Raketen. Det är vår första tilläggsprodukt för bostadssäljare men både säljare och mäklare har möjlighet att köpa den.

Produkten levererar fina resultat i form av extra besökare till annonserna och har snabbt blivit populär bland både säljare och mäklare. Våra undersökningar visar även att Raketen inte påverkar antalet besökare till Mäklartipset.

Raketen hjälper även många säljare och mäklare att skapa nytt intresse kring en försäljning – utan att tvingas ta bort annonsen från Hemnet för att återpublicera den.

Raketen visar säljarens annons högst upp i resultatlistan, under 3 dygn, vid sökningar som den vanliga bostadsannonsen normalt sett skulle visats.

Så funkar Raketen

  • Produkten visas om den matchar sökningen, oavsett hur många dagar den varit på Hemnet. Har flera köpt Raketen för den aktuella sökningen delar man på söktrafiken.
  • Köp kan göras direkt från objektsidan men även från Säljkollen (säljarens statistiksida på Hemnet).
  • Raketen kostar upp till 950 kronor och priset är beroende på område. Betalningen sker antingen som direktbetalning med Mobilt BankID, på 14-dagars faktura eller med betal- eller kreditkort.
  • Annonsen hamnar högst upp i resultatlistan under 3 dygn. Man kan köpa en Raketen åt gången per objekt. När annonsperioden har gått ut är det möjligt att köpa en ny.

Besök per dag

Raketen ger annonsen en rejäl skjuts i antal besök under kampanjperioden.

Fördelarna med Raketen

 • Slipp ta hänsyn till 23-dagarsregeln – Raketen flyttar ditt objekt högst upp direkt
 • Få i snitt över 100% fler klick till annonsen under kampanjperioden – fler klick bäddar för snabbare försäljning och högre slutpriser. Raketen ger även fler besök till ditt kontors hemsida.
 • Bredda det digitala erbjudandet för ditt kontor
 • Om ditt kontor har Hemnet Business syns er logga även i Raketen, vilket ger extra exponering


På Hemnet hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Raketen. Undrar du något annat är du varmt välkommen att kontakta vår support!  

av Anders Scheef