Nu kan säljaren betala sin annons online

Hemnet förenklar och digitaliserar sin betalningslösning. Nu finns möjligheten för bostadssäljare att slippa pappersfakturan och istället enkelt betala sin annons online – men det är bara möjligt om du som mäklare anger säljarens mejladress i Kundportalen.

Vi på Hemnet jobbar ständigt för att utveckla vårt erbjudande, både till mäklare och säljare. Som ett led i det arbetet har vi under våren 2020 lanserat möjligheten för bostadssäljare att betala sin annons online direkt på Hemnet. Onlinebetalning förenklar administrationen för bostadssäljaren och ökar också tydligheten kring kostnader för annonseringen på Hemnet. 

Nya alternativ för betalning

Via onlinebetalning kan säljaren välja digital faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning. Dessa valmöjligheter gör det lättare för säljaren att betala sin annons på Hemnet och gör publiceringen smidigare. 

Onlinebetalningen sker i samarbete med Klarna och blir tillgänglig för bostadssäljare en timme efter att mäklaren publicerat bostadsannonsen.

Så funkar betalningen

1. Annonsen publiceras och ett mejl med betallänk skickas till säljaren

2. Säljaren klickar på knappen, väljer betalsätt och slutför köpet

3. Ett digitalt kvitto mejlas till säljaren som samtidigt får tillgång till statistiksidan Säljkollen

Om säljaren inte betalar annonsen inom 7 dagar efter publicering kommer istället en faktura att skickas till säljarens postadress eller mejladress (om en sådan finns angiven). Fakturan avser Hemnet Bas, vilket är Hemnets minsta marknadsföringspaket som omfattar bostadsannonsen på Hemnet. 

Viktigt att tänka på för att onlinebetalning på Hemnet ska fungera

För att onlinebetalning ska fungera behövs alltså en mejladress till bostadssäljaren – vi vill därför påminna om att du uppger mejladressen när du registrerar säljarens kunduppgifter i Kundportalen på Hemnet.

Kom också ihåg att informera din kund om att man betalar annonseringen på Hemnet online via digital faktura, delbetalning, kort eller direktbetalning.

För att spegla digitaliseringen av betallösningen på Hemnet uppdaterades Hemnets Annonsavtal (avtalet mellan Hemnet och säljaren som avser publiceringen av annonsen i Hemnets kanaler) den 28 mars. Det kan du läsa mer om i en annan artikel här på bloggen!