Live-streama dina bostadsvisningar på Hemnet – få fler spekulanter till dina bostäder!

Hemnet Live är ett väldigt smidigt alternativ för mäklare som vill live-streama sina visningar. En live-streamad visning är ett bra komplement till en fysisk visning och perfekt att använda i ett första steg. I snitt deltar hela 17 personer per onlinevisning på Hemnet och runt 7/10 deltagare uppger att de blivit mer intresserade av bostaden efter att ha sett en onlinevisning. Missa inte att Hemnet Live ingår i Hemnet Business – utan extra kostnad!

Utöver fysiska visningar kan mäklare live-streama sina visningar på Hemnet med Hemnet Live. Tjänsten gör att du kan genomföra dina visningar i realtid och online. Genom att visningen streamas live på Hemnet når du samtidigt ut till en stor mängd potentiella spekulanter.

Tjänsten är perfekt för att visa en bostad för de som inte har möjlighet att komma till den riktiga visningen, till exempel för att man bor långt bort eller inte har tid. Efter genomförd onlinevisning kan du förslagsvis gå vidare och boka in privata visningar med de spekulanter som visat stort intresse. Du kan också välja att visa onlinevisningen i Hemnetannonsen, för att göra besökare mer intresserade av bostaden. 

På Hemnet hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Hemnet Live och onlinevisningar. Tänk på att vi även erbjuder video och 3D-visningar i våra annonser, något vi vet engagerar besökare och skapar fler och mer högkvalitativa kundkontakter från Hemnet! 

Här är en video som visar lite mer praktiskt hur en onlinevisning går till.

Positiv respons

Responsen vi fått från mäklare kring Hemnet Live har varit väldigt positiv – i en enkät Hemnet skickar ut efter avslutad visning ger mäklare tjänsten i snitt 6 av 7 i betyg.

I snitt har en onlinevisning 17 besökare och i snitt lämnar tre av dessa sina uppgifter till mäklaren, vilket betyder att de är extra intresserade av bostaden.

Kom igång med onlinevisningar med Hemnet Live

1. Logga in på Kundportalen (portal.hemnet.se) och gå till “Mina bostadsannonser på Hemnet”

2. Klicka på den blå adresslänken för att komma till objektsidan för det objekt du vill arrangera en onlinevisning för

3. På objektsidan under “Visningar”, fyll i datum och tid enligt det angivna formatet (tänk på att inte ha onlinevisningen exakt samtidigt som din fysiska visning).

4. Inom 24 timmar får du ett mejl med instruktioner samt länkar till App Store/Google Play, för att ladda ner appen du behöver för att live-streama.

5. Efter du laddat ner appen, starta den, fyll i din mejladress och tryck sen på ”Logga in”. Du får då en inloggningslänk mejlad till dig. Klicka på länken i mejlet för att logga in.

6. I appen kommer du att kunna se alla dina planerade onlinevisningar. När det är dags för den angivna visningstiden, öppna appen, klicka på den visning du vill köra igång och påbörjar din livestreaming. För att undvika att samtal och sms ska störa onlinevisningen, glöm inte att sätta din telefon eller surfplatta på “stör ej”.   

Så går onlinevisningen till

En stund efter att du skapat din onlinevisning i Kundportalen syns den planerade visningstiden på annonsen, både i resultatlistan och på objektsidan. Besökare kan härifrån enkelt bevaka visningstiden (i apparna) och starta onlinevisningen när det är dags. 

Under tiden du visar bostaden kommer du att kunna se hur många som är inne och tittar på din onlinevisning. Deltagarna kommer också att kunna ställa frågor till dig i chatten under visningens gång.

Inför visningen ber vi en besökare att ange varför han eller hon är intresserad av bostaden. Om han eller hon är intresserad av att köpa kräver vi in kontakt- och personuppgifter. Dessa uppgifter får du som mäklare tillgång till efter visningen så att du kan följa upp med spekulanterna

Viktigt att tänka på

Det finns ett par saker kring Hemnet Live som är bra för dig som mäklare att känna till:

1. Det är viktigt att säljaren på förhand har godkänt att visningen kommer att live-streamas på Hemnet och att visningen kommer att finnas tillgänglig som video i Hemnets kanaler en begränsad tid efter onlinevisningen.

2. Det är också viktigt att du som mäklare och dina eventuella kollegor som filmas är införstådda med detta och att ingen person filmas under sändningen som inte har godkänt det. Mer om det hittar du i Hemnets Integritetspolicy.

Artikeln uppdaterades den 4 juli 2023.