Live-streama dina bostadsvisningar på Hemnet

För att hjälpa till att minska smittspridning av coronaviruset/covid-19 har Hemnet på kort tid ställt om vår produktutveckling för att kunna erbjuda ett verktyg som hjälper mäklare att genomföra bostadsvisningar utan fysisk interaktion. Resultatet är Hemnet Live: en möjlighet för mäklare att live-streama sina visningar online, utan att spekulanter behöver besöka bostaden. Från och med den 1 maj ingår onlinevisningar i Hemnet Business – utan extra kostnad.

Sedan den 21 mars erbjuds landets alla mäklare möjligheten att live-streama sina visningar på Hemnet med Hemnet Live. Tjänsten gör att du kan genomföra dina visningar i realtid och online, och att du därmed inte behöver samla många personer på ett och samma ställe. Genom att visningen streamas live på Hemnet når du samtidigt ut till en stor mängd potentiella spekulanter.

Tjänsten är perfekt för att visa en bostad för de som inte har möjlighet att komma till den riktiga visningen, antingen på grund av corona eller för att man bor långt bort eller inte har tid. Efter genomförd onlinevisning kan man förslagsvis gå vidare och boka in privata visningar med de spekulanter som visat extra stort intresse.

På Hemnet hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Hemnet Live och onlinevisningar.

Här är en video som visar lite mer praktiskt hur en onlinevisning går till.

Positiv respons

Trots att Hemnet Live bara funnits sedan den 21 mars har redan hundratals visningar ägt rum eller planerats in. Den första responsen vi fått från mäklare har varit väldigt positiv – i en enkät Hemnet skickar ut efter avslutad visning ger mäklare tjänsten i snitt 6 av 7 i betyg.

Av de onlinevisningar som hittills genomförts har fyra av fem visningar resulterat i en eller flera leads till spekulanter som vill veta mer om bostaden. Det nuvarande rekordet ligger på 21 stycken spekulant-leads för en och samma onlinevisning. Väldigt roligt tycker vi!

Hemnet Live är fortfarande under utveckling och vi tar tacksamt emot alla förslag på förändringar och förbättringar som du kan tänkas ha. Kommer du på något är du välkommen att mejla oss på [email protected].   

Över 50% intresserade av onlinevisningar

Cecilia Beck-Friis är vd på Hemnet. Hon berättar:
– Vi har jobbat stenhårt för att snabbt få Hemnet Live på plats. Vi investerar för att bostadsmarknaden ska kunna fungera så bra som möjligt i denna mycket speciella tid. Våra undersökningar visar att över hälften av Hemnets besökare kan tänka sig att följa en streamad visning online, förutsatt att kvaliteten är tillräckligt hög. Under rådande omständigheter kommer efterfrågan på den här sortens tjänster sannolikt bara fortsätta att öka.

Hemnet Live var kostnadsfritt under en prövoperiod till och med den 30 april. Från och med den 1 maj har Hemnet förstärkt Hemnet Business och gjort så att det ingår ett obegränsat antal onlinevisningar i abonnemanget. Även för bostadsutvecklare med helårsavtal är onlinevisningar tillsvidare kostnadsfritt. För mäklare på kontor som saknar Hemnet Business kostar en onlinevisning från och med den 1 maj 199 kronor. Samma pris gäller för bostadsutvecklare som saknar helårsavtal.

Kom igång med onlinevisningar med Hemnet Live

1. Logga in på Kundportalen (portal.hemnet.se) och gå till “Mina bostadsannonser på Hemnet”

2. Klicka på den blå adresslänken för att komma till objektsidan för det objekt du vill arrangera en onlinevisning för

3. På objektsidan under “Visningar”, fyll i datum och tid enligt det angivna formatet (tänk på att inte ha onlinevisningen exakt samtidigt som din fysiska visning).

4. Inom 24 timmar får du ett mejl med instruktioner samt länkar till App Store/Google Play, för att ladda ner appen du behöver för att live-streama.

5. Efter du laddat ner appen, starta den, fyll i din mejladress och tryck sen på ”Logga in”. Du får då en inloggningslänk mejlad till dig. Klicka på länken i mejlet för att logga in.

6. I appen kommer du att kunna se alla dina planerade onlinevisningar. När det är dags för den angivna visningstiden, öppna appen, klicka på den visning du vill köra igång och påbörjar din livestreaming. För att undvika att samtal och sms ska störa onlinevisningen, glöm inte att sätta din telefon eller surfplatta på “stör ej”.   

Så går onlinevisningen till

En stund efter att du skapat din onlinevisning i Kundportalen syns den planerade visningstiden på annonsen, både i resultatlistan och på objektsidan. Besökare kan härifrån enkelt bevaka visningstiden (i apparna) och starta onlinevisningen när det är dags. 

Under tiden du visar bostaden kommer du att kunna se hur många som är inne och tittar på din onlinevisning. Deltagarna kommer också att kunna ställa frågor till dig i chatten under visningens gång.

Inför visningen ber vi en besökare att ange varför han eller hon är intresserad av bostaden. Om han eller hon är intresserad av att köpa kräver vi in kontakt- och personuppgifter. Dessa uppgifter får du som mäklare tillgång till efter visningen så att du kan följa upp med spekulanterna

Viktigt att tänka på

Det finns ett par saker kring Hemnet Live som är bra för dig som mäklare att känna till:

1. Det är viktigt att säljaren på förhand har godkänt att visningen kommer att live-streamas på Hemnet och att visningen kommer att finnas tillgänglig som video i Hemnets kanaler en begränsad tid efter onlinevisningen.

2. Det är också viktigt att du som mäklare och dina eventuella kollegor som filmas är införstådda med detta och att ingen person filmas under sändningen som inte har godkänt det. Mer om det hittar du i Hemnets Integritetspolicy.