Hemnet Business förstärkt med live-streamade visningar, video och 3D – utan extra kostnad

Onlinevisningar med Hemnet Live är ett enkelt och smidigt sätt att visa bostaden för spekulanter som inte har möjlighet att ta sig till den vanliga visningen. Den 1 maj gjorde vi den största förstärkningen av Hemnet Business sedan lanseringen och inkluderade ett obegränsat antal onlinevisningar i abonnemanget – utan extra kostnad. Parallellt förbättrade vi även Hemnet Business med 3D-visningar och video. För mäklare och kontor utan Hemnet Business kostar Hemnet Live från och med den 1 maj 199 kronor per visning.

Hemnet Live lanserades i mitten av mars för att hjälpa spekulanter att ta del av bostäder, utan att behöva gå på fysiska möten i onödan och därmed riskera smittspridning av coronaviruset/covid-19. På kort tid därefter har både säljare och mäklare i allt större utsträckning börjat efterfråga onlinevisningar, med hundratals genomförda visningar runtom i landet som resultat.

Varför Hemnet Live?

Många mäklare som testat Hemnet Live vittnar om hur de framförallt gillar hur enkelt det är att komma igång och att funktionen känns smidig och självklar.  

Men den stora fördelen med Hemnet Live är förstås att spekulanter just nu kan ta del av bostäder på distans, utan risk för smittspridning. Onlinevisningar ger även de som inte har tid eller möjlighet att ta sig till den fysiska visningen en chans att få en bättre bild av bostaden, vilket gör att du kan fånga upp fler spekulanter.

Möjligheten att live-streama finns på en rad andra plattformar, som till exempel Instagram. Skillnaden, när du som mäklare använder onlinevisningar på Hemnet, är att du efter visningen automatiskt får kontaktuppgifter till spekulanter som angett att de är extra intresserade av bostaden. Men framförallt når du på Hemnet ut till både fler och mer relevanta besökare än på någon annan plattform. 

Från och med juni har du som mäklare möjlighet att visa din genomförda onlinevisning i annonsen i efterhand, för att få ännu fler och längre besök till din annons. Samtidigt introducerades ett helt nytt sökfilter för onlinevisningar, så att dessa blir mycket lättare att hitta för Hemnets besökare.

Onlinevisningar ingår för alla Hemnet Business-kunder

Från och med den 1 maj inkluderas alltså ett obegränsat antal onlinevisningar i Hemnet Business – utan extra kostnad. För mäklare på kontor som inte har Hemnet Business kostar en onlinevisning från och med den 1 maj 199 kronor. Samma pris gäller för bostadsutvecklare utan årskontrakt, medan de med årskontrakt också får onlinevisningar utan extra kostnad.

3D-visningar och video lanseras brett

Hemnet Business har även blivit förstärkt med en förbättring, respektive lansering, av två andra funktioner – video och 3D-visningar.

Sedan sommaren 2019 har mäklarkontor med Hemnet Business kunnat lägga till video till sina annonser. Tidigare var video enbart synligt på desktop och mobil webb men är från och med april även tillgängligt i Hemnets app för Android och iOS.

En helt ny funktion är möjligheten att lägga till 3D-visning av bostaden i annonsen. 3D-funktionen har samma tillgänglighet som video. Du som mäklare kan själv lägga till både 3D-visningar och video i dina annonser i Kundportalen.

Quote

Under våren har vi sett en ökad efterfrågan på 3D-visningar av säljare.

3D-visningar engagerar mer

Henrik Agardh är ansvarig för mäklarprodukter på Hemnet. Han förklarar: – För Hemnet är video och 3D ganska nytt. Men hos utländska bostadsportaler ser vi att annonser med 3D-visningar både får fler besök och leder till fler och bättre kontakter från spekulanter.

Han fortsätter:
– Under våren har vi också sett en ökad efterfrågan på 3D-visningar av svenska säljare. Vi känner oss därför väldigt optimistiska till att det här kommer att kunna ge annonser en extra besöks-boost. För att komma igång med 3D rekommenderar vi att man kontaktar någon av de aktörer som finns på den svenska marknaden. Processen att ta fram sådana visningar är numera väldigt smidig och prisvärd.

Saknar ditt kontor Hemnet Business?

Utöver 3D-visningar, video och onlinevisningar, som nu alltså förstärker Hemnet Business, innehåller abonnemanget sedan tidigare kontorets logotyp på alla annonser på Hemnet samt tillgång till kraftfulla statistikverktyget Andelsstatistiken.

Om ditt kontor saknar ett Hemnet Business-abonnemang kan ni när som helst teckna det i Kundportalen. Hemnet Business kostar från 1 250 kronor per månad och har ingen bindningstid. 

Artikeln uppdaterades den 18 juni 2020.