Gör din objektannons vassare med video

Det är sedan länge känt att video ofta levererar bättre resultat än bilder när det gäller marknadsföring online. Nu kan du som är Hemnet Business-kund också dra nytta av fördelarna med rörligt, genom att visa video i din objektannons på Hemnet!  

Under våren har Hemnet testat att lägga till video som visar objektet i annonser. Testet har vi gjort tillsammans med mäklare som jobbar med video i annonser idag.

Både mäklare och våra besökare på hemnet.se gav tummen upp till testet. Men framförallt visade vår insamlade data två viktiga saker: att besökare uppskattade och klickade på knappen i annonsen för att se videor och att de i väldigt hög grad tittade klart på filmerna

Eftersom resultatet varit så bra har vi på Hemnet nu lanserat möjligheten för dig som har Hemnet Business att lägga till video i dina annonser. Funktionen finns till att börja med på webb och är släppt i en betaversion som kommer att följas upp, utvärderas och utvecklas framöver.

I Kundportalen kan du enkelt lägga till länk till YouTube eller Vimeo.

Så här lägger du till video i din annons på Hemnet:

1) Gå till en aktiv annons i Kundportalen

2) Kopiera in Youtube- eller Vimeo-ID under rubriken Video

3) Klicka på Spara-knappen

I din annons kommer det nu att finnas en “Video”-knapp som öppnar en ny sida där videon för objektet spelas upp. 

Tänk på att knappen för att visa video inte syns på objektsidan ifall ditt kontor inte har Hemnet Business. Saknar ditt kontor ett abonnemang kan ni enkelt teckna Hemnet Business i Kundportalen

av Henrik Agardh