Vd har ordet

Hösten har haft en intensiv start, både på bostadsmarknaden i stort men även hos oss på Hemnet. Jag vill därför passa på att skriva några ord om de olika satsningar vi har på gång och hur vi tänker kring dem.

Vi för löpande samtal och dialoger med olika branschaktörer. Därför är vi medvetna om att när Hemnet rör sig framåt inom vissa områden så väcker det en del frågor. Vart är Hemnet på väg? Vill man förflytta sig ännu närmre bostadstransaktionen? Kanske till och med bli mäklare? Det korta svaret är nej; Hemnet planerar inte att bli mäklare.

Vårt fokus är helt och fullt inställt på att bygga en bostadsportal i världsklass. En plattform där du som mäklare når en majoritet av bostadsköparna i Sverige, och där du genom att synas med namn, bild och kontaktuppgifter hittar nya affärer och kunder. Där säljare kan känna sig trygga i att deras livs viktigaste affär får maximal exponering, och där man själv har makten att påverka den synligheten. En plats där köpare enkelt får en överblick av bostäder till salu just nu – med bästa möjliga användarupplevelse. Dessa faktorer är vår ledstjärna när vi bygger ut vår affär med nya produkter, tjänster och funktioner.

”Vårt fokus är helt och fullt inställt på att bygga en bostadsportal i världsklass.

Vi vill utvecklas tillsammans med, och skapa tydliga värden för, alla Sveriges mäklare. Detta har även varit vår utgångspunkt i de nyheter vi annonserat efter sommaren. Vi har i dagarna lanserat Hemnet Premium – den sista planerade pusselbiten i vårt senaste produktben som består av tilläggsprodukter för bostadssäljare.

När vi nu har ett fullt utbud av produkter för bostadssäljare har vi introducerat ett nytt försäljningsamarbete mellan Hemnet och mäklarkontoren. Där erbjuder vi 20 procents provision till mäklarkontoren, utöver den befintliga administrationsersättningen, vid försäljning av våra tilläggstjänster till bostadssäljare. Det här ser vi som ett viktigt initiativ för att stärka vårt samarbete med branschen och det är roligt att många kontor redan har anslutit sig. 

Vi vill utvecklas tillsammans med, och skapa tydliga värden för, alla Sveriges mäklare.

Tidigare i september berättade vi också om förvärvet av budgivningstjänsten Tryggabud. Att använda Tryggabud genom Hemnet kommer vara frivilligt (och kostnadsfritt) för mäklare, men genom att erbjuda ett verktyg för legitimerad budgivning vill vi bidra till fler säkra och transparenta budgivningar. Att vi blir flera aktörer som jobbar för en tryggare budgivningsprocess hoppas vi är något som kommer gynna branschen! 

Med det vill jag önska dig en riktigt bra och framgångsrik höst. På Hemnet ser vi fram emot fler nära samarbeten och många samtal med mäklarsverige! 


Cecilia Beck-Friis, vd Hemnet