Nu möjlighet att betala bostadsannonsen med Swish och företagskort

Hemnet förbättrar betalupplevelsen ytterligare för bostadssäljare. Från och med måndagen den 8 november kan bland annat privatpersoner betala bostadsannonsen med Swish och organisationer betala med företagskort eller på faktura med organisationsnumret. Förbättringarna är ett resultat av att Hemnet bytt betallösning till Klarna Checkout.

Hemnets tidigare betallösning har inneburit utmaningar för vissa av Hemnets kunder och partners. Både privatpersoner och fastighetsmäklare har efterlyst fler och bättre möjligheter till betalning. Hemnet har lyssnat på feedbacken och nu därför bytt betallösning från Klarna Payment till Klarna Checkout. 

Den nya betallösningen Klarna Checkout medför följande fördelar:

1. Betala med Swish
Bostadssäljare kan nu betala bostadsannonsen med Swish. I dagsläget har runt 7,6 miljoner personer i Sverige tillgång till Swish. 

2. Betala utanför Klarna
Med Klarna Checkout går det att betala med kort – utanför Klarna. Bostadssäljaren fyller bara i sina kortuppgifter och ingen data sparas hos Klarna.    

3. Utländska medborgare kan betala  
Tidigare har personer som saknar svenskt personnummer inte kunnat betala via nätet, utan behövt kontakta kundservice för hjälp. Med Klarna Checkout kan utländska medborgare betala med kort. 

4. Betala med företagskort eller via faktura på företaget
Personer som velat betala annonsen via sin organisation har tidigare fått ta kostnaden på faktura i eget namn. Klarna Checkout erbjuder istället både betalning via faktura med företagets organisationsnummer och betalning som privatperson med företagskort.    

Så här ser betalflödet ut med nya Klarna Checkout.

Om du har frågor kring Klarna Checkout, kontakta gärna Hemnets kundservice

Läs fler aktuella nyheter