Nu kan du rekommendera annonspaket till din säljare

Sedan våren 2021 har du som mäklare möjlighet att i Kundportalen rekommendera vilket av Hemnets annonspaket som du tycker att din bostadssäljare ska köpa. När det blir dags att välja och köpa paket på Hemnet ser säljaren helt enkelt vilket paket du rekommenderar. Här beskriver vi hur det går till!

Som säljare kan det vara svårt att veta vilket annonspaket som passar ens försäljning bäst. För att hjälpa säljaren att välja paket kan du som ansvarig mäklare informera säljaren om vilka olika alternativ det finns och vad skillnaderna och fördelarna är mellan Hemnets olika annonspaket.

Om ni enas om att säljaren bör köpa antingen Hemnet Plus eller Premium kan du som mäklare i Kundportalen förvälja annonspaket åt bostadssäljaren. Det minskar risken att säljaren väljer “fel” paket vid köptillfället.    

1. Välj paket i Kundportalen

När du fyller i säljarens uppgifter kan du välja om du vill rekommendera Hemnet Plus eller Hemnet Premium. Du kryssar i så fall bara i någon av dessa checkboxar. Vill du inte rekommendera något paket kryssar du i den första checkboxen.

2. Säljaren ser vilket paket du rekommenderar

När det blivit dags för säljaren att välja och köpa paket på Hemnet får säljaren automatiskt upp en textruta där det står att du rekommenderat ett annonspaket. Paketet är förvalt på sidan och en förhandsvisning av annonsen med valda paketet visas undertill.

Härifrån kan säljaren gå vidare och betala för paketet. Notera att det enda som händer om du inte rekommenderar något paket är att säljaren inte får upp en textruta. 

Om Hemnets annonspaket 

Hemnet har tre olika annonspaket – Hemnet Bas, Hemnet Plus och Hemnet Premium. Vill du veta mer om Hemnets annonspaket och vad de innehåller, besök gärna sidan ”Paket & produkter” i Kundportalen!