Så jobbar Gofab med Mäklartipset

Peter Oskarsson är vd för västkustbaserade fastighetsbyrån Gofab och har under flera år jobbat med Mäklartipset. “Ett av de främsta argumenten vid intag är att vi kan garantera en förstaplats på Hemnet i kommunen”, berättar han.

Gofab Fastighetsbyrå har tre olika kontor – Orust, Tjörn och Stenungsund. Men Peter Oskarsson och hans fastighetsmäklare är aktiva över hela västkusten och säljer såväl fritidshus i skärgården som lägenheter och hus i Göteborg och nyproduktion i norra Bohuslän.

Till sin hjälp har han åratal av erfarenhet, skickliga anställda – och Mäklartipset. De senaste åren har Gofab haft flera årsbokningar och de använder flitigt annonsprodukten varje vecka.   

Ni har årsbokat Mäklartipset under en lång period.
– Precis, vi har årsbokat sen minst fem år tillbaka. Utöver det så veckobokar vi dessutom Mäklartipset över lite längre tid på speciella platser, till exempel i centrala Göteborg. 

Vad tycker du är det bästa med Mäklartipset?
Ett av de främsta argumenten vid intag är att vi kan garantera en förstaplats på Hemnet i kommunen. En annan anledning är att vi också kan välja att visa bostaden utanför kommunen som den ligger i. Har vi till exempel en villa på Tjörn har vi kört den på Mäklartipset i Stenungsund. För vi vet att det även finns intressenter i andra områden än där bostaden ligger. 

Går det att prata om en “Mäklartipseffekt”?
Ja, vi ser absolut en effekt, mest syns det på de bostäder som tar lite tid att sälja. När annonsen hamnat lite längre ner, efter ett par veckor, lägger vi den på Mäklartipset igen och byter bild. Då märker man att det händer nåt, det kommer nya människor som hör av sig och det rasslar till i mejl och telefon. 

Quote

Viser absolut en effekt, framförallt på bostäder som tar lite tid att sälja.

Vad tycker mäklarna om produkten?
Fördelen med Hemnet Premium och Raketen är att kunden själv betalar. Och fördelen med Mäklartipset och årsbokningen är att vi har den och inte behöver fundera på den, vi kan byta när som helst. Den kräver lite tänk och administration men är samtidigt väldigt flexibel och enkel att använda. 

Vad tycker säljarna om produkten? 
De tycker att det är positivt att synas högst i flödet, för det är ju det man gör. 

Hur jobbar ni med Mäklartipset rent praktiskt?
Vi försöker lägga de allra flesta annonserna där, men det är upp till mäklarna. Man ger och tar, de kommer överens inom kontoren om vilka objekt som ska ligga där och när. Det blir en dialog, som med allt annat.  

Kommer ni att årsboka inför nästa år?
– Det tror jag absolut! Vi gillar Mäklartipset, framförallt här ute vill bostadssäljarna att det ska ingå i vårt erbjudande.

De årsbokningsbara platserna av Mäklartipset för 2022 släpps den 10 november klockan 09.00 i Kundportalen.

Läs fler aktuella nyheter