Nu kan du sortera på byggår i Andelsstatistiken

Andelsstatistiken är ett populärt statistikverktyg som många fastighetsmäklare använder för att visa sina styrkor vid intaget. Utöver de många befintliga filtren har vi nu även infört möjligheten att sortera på byggår!  

Andelsstatistiken är ett statistikverktyg som ingår i Hemnet Business, vars data baseras på inrapporterade försäljningar. Här kan du sortera på bland annat: område, bostadstyp, antal rum och mer.

Sedan ett par veckor tillbaka har vi även infört en efterfrågad funktion, nämligen att kunna sortera på byggår. 

Så här ser de nya fälten ut för sortering på byggår i Andelsstatistiken.

Så funkar sortering på byggår    

Du hittar de nya sorteringsfälten under fältet om “Antal rum”. Här kan du antingen fylla i: bostäder byggda från ett visst årtal, bostäder byggda upp till ett visst årtal eller ange ett tidsintervall mellan olika årtal.    

– Det är kul att kunna presentera något som vi vet att många mäklare efterfrågat. Vi tror att det här är ett filter som kan bli väldigt användbart, framförallt för mäklare som främst jobbar med en viss typ av bostäder, som till exempel sekelskifteslägenheter, förklarar Henrik Agardh, Hemnets produktchef för mäklarprodukter.

Om ditt kontor saknar Hemnet Business har ni när som helst möjlighet att teckna ett abonnemang i Kundportalen. Har du som kund några förslag kring vilka sorteringsmöjligheter du skulle vilja se i Andelsstatistiken, skickas oss gärna ett mejl på [email protected]!