Hemnet lanserar värdeindikator för hela Sverige under “Min bostad”

Som ett led i att skapa en mer personlig upplevelse för våra besökare jobbar vi med att kontinuerligt förbättra det inloggade läget på Hemnet. En nyhet är att den som är inloggad snart kan få en värdeindikation för sin lägenhet, något vi hoppas ska locka fler besökare att kontakta en fastighetsmäklare. 

I februari 2022 lanserade Hemnet en möjlighet för lägenhetsinnehavare i Stockholm att få en värdeindikation för sin bostad. Snart lanserar vi denna funktion för hela landet som ett led i att förbättra och personalisera den inloggade upplevelsen på Hemnet. 

I dagarna släpper vi ett nytt utseende för inloggat läge i iOS-appen, och passar på att döpa om det till “Mitt Hemnet”. Samma utseende kommer till Android-appen under hösten, dock med lite annan funktionalitet.   

Bakgrunden till Hemnets värdeindikator

Vi vill att besökare på Hemnet ska kunna ta del av relevant data och information som kan vara till hjälp i beslut som rör att köpa eller sälja bostad. På så sätt är vi övertygade om att vi kan bidra till en rörligare, effektivare och mer transparent bostadsmarknad, liksom till fler affärer för dig som är fastighetsmäklare.

Därför jobbar vi kontinuerligt med att förbättra funktionalitet, och upplevelsen av att vara inloggad på Hemnet. Här får besökaren idag bland annat tillgång till sina sparade sökningar och bostäder, samt uppdateringar genom olika bevakningar.

Så fungerar Hemnets värdeindikator

Nu lanserar vi inom kort en ny funktion där vi kommer erbjuda den som är inloggad på Hemnet möjligheten att få en indikation på vad deras lägenhet är värd. Värdeindikatorn hittar besökaren under “Min bostad”, där man genom att registrera sin bostad kan välja att få en estimerad värdering baserad på vår slutprisdata.

Tanken är att denna möjlighet ska få fler att vilja kontakta en fastighetsmäklare för att ta steget till försäljning – från värdeindikatorn kan våra besökare enkelt ta sig vidare till mäklarlistan på Hemnet, och därmed komma i kontakt med en lokal mäklare! 

Värdeindikatorn under Min bostad fungerar för närvarande enbart för lägenheter i Stockholmsområdet där vi under en period har testat och förbättrat funktionalitet liksom kalibrerat prissättningen.

Nu tycker vi att funktionen är mogen att lanseras för hela landet, dock till att börja med enbart för lägenheter (övriga bostäder kommer att läggas till inom kort). Vi hoppas och tror att värdeindikatorn ska leda till nya affärsmöjligheter för dig som är mäklare!

Hemnets värdeindikation, som nu lanseras för lägenheter i hela Sverige.

Info om lokala bostadsmarknaden lanseras snart 

Nytt på gång är även en form av “intresse-index”, som kommer att finnas på samma sida som värdeindikatorn under Min bostad. Besökare med en registrerad bostad kommer här att få tillgång till en mängd statistik som återger hur intresset ser ut för liknande bostäder i området

Exempel på data som kommer att visas är: genomsnittligt antal försäljningsdagar, antal personer som letar efter liknande bostäder på Hemnet och snitt-försäljningspris baserat på inrapporterade, publika slutpriser. 

Du hittar Hemnets värdeindikation Min bostad i appen under fliken ”Mitt Hemnet” samt under ”Mitt konto” på hemnet.se. Missa inte att registrera ett eget konto på Hemnet så att du kan hänga med i våra förändringar och i vad dina kunder kan se på Hemnet!