Därför jobbar Lina med Kommande på Hemnet

Besöken till Kommande på Hemnet har ökat med 300% det senaste året. Samtidigt har antalet publicerade Kommande-annonser fördubblats sedan i vintras. En fastighetsmäklare som hjälpt till att dra upp den statistiken är Lina Amor Monroy på Skandiamäklarna i Borås. Vi fick en pratstund med henne om hur hon jobbar med Kommande – och varför!

Hej Lina, du är den fastighetsmäklare som just nu är etta på listan över de som publicerar flest bostäder som Kommande på Hemnet. Hur länge har du jobbat med Kommande?
– Jag började som mäklare i mars förra året, samma vecka som pandemin bröt ut. Så det var lite speciellt, jag visste inte hur det skulle gå. Men jag la ut min allra första affär som Kommande på Hemnet och sen har det bara rullat på.

Vad kul! Hur många bostäder av alla du säljer publicerar du som Kommande på Hemnet? 
– Det är svårt att säga. Det beror helt på kundens deras behov och på vad dom vill. Jag har ofta många annonser ute som Kommande och nya kunder har då sett att jag lagt ut andra bostäder som Kommande tidigare. Då vill de att jag ska göra det med deras bostad också, så att även de är klara när försäljningen går igång, vilket också är vad Skandiamäklarnas tjänst REDO går ut på. Har en säljare inte köpt något nytt än är det perfekt att lägga ut deras bostad som Kommande och börja bygga intresse för bostaden.

Vad är det som gör att du publicerar så många bostäder som Kommande på Hemnet? 
– Det jag tycker är bra är att köparna eller spekulanterna får en glimt om vad som är på gång. Om köparna inte har bråttom med att hitta något nytt kan dom vänta in Kommande bostäder som dom verkligen är intresserade av istället. Många av de som har sina bostäder ute på Kommande har inte heller så bråttom med att sälja.

Så gemensamt när det gäller Kommande, både för bostadsköpare och -säljare, är att de inte behöver flytta omedelbart?
– Precis! 

Avslutningsvis – vad tycker du är bäst med att publicera dina bostäder som Kommande? 
– Dels kan det ge en extra spekulant om någon väntar in bostaden tills den blir till salu. Och dels är både jag och kunden redo på ett helt annat sätt när det väl blir försäljning, då finns ju bilderna och texten till annonsen redan färdigt.

Lina fortsätter:
– Visst, det kan leda till en del extra jobb med att svara på frågor från spekulanter. Men jag känner ändå att det är värt det, eftersom köpare efterfrågar det och jag känner att jag är förberedd och kan ligga steget före. Det är ett arbetssätt som funkar väldigt bra för mig!     

Läs fler aktuella nyheter för juni