Mats Lundberg om onlinevisningar: “Det är ett lysande komplement!”

Onlinevisningar som komplement till de vanliga visningarna är ett ganska nytt fenomen, som ännu inte hunnit bli en självklarhet bland Sveriges fastighetsmäklare. Men det finns de som hittat ett givet arbetssätt för det. Här berättar rutinerade mäklaren Mats Lundberg om fördelarna med onlinevisningar och om hur han använder tjänsten.

Mats Lundberg har varit verksam som fastighetsmäklare i Haninge kommun i över 30 år, varav över 20 år som ägare och franchisetagare till HusmanHagberg-kontoret i Haninge/Västerhaninge. Mats är en av Sveriges just nu flitigaste användare av onlinevisningar på Hemnet.

Vad tycker du om onlinevisningar?
Toppenbra! Det är ett lysande komplement för de som inte vill medverka fysiskt på visningen.
Eftersom jag förmedlar mycket nyproduktion är det väldigt bra att kontinuerligt kunna visa hur projekten växer fram från byggstart till färdig produkt. Kunderna uppskattar det!

Quote

Det är ett väldigt bra säljverktyg helt enkelt

Vilken är den största fördelen med onlinevisningar?
För min del, då jag förmedlar nyproduktion åt Stena Fastigheter,  så är det helt klart att kunna berätta i ett digitalt möte om en bostad eller produkt som inte är färdig. Det är lättare att få upp intresset för produkten och nå ut till spekulanter. Det är ett väldigt bra säljverktyg helt enkelt! 

Hur mycket jobb tycker du att det är att planera och genomföra en onlinevisning?
Det krävs egentligen inte mer planering än för en vanlig, fysisk visning. Filmningen kräver max några minuters förberedelse på plats. Som mäklare kan man ju sina objekt så själva visningen brukar jag oftast improvisera. Jag boka upp onlinevisningarna till ungefär en vecka innan den vanliga visningen. 

Har du några tips till andra som skulle vilja komma igång med onlinevisningar?
Kör på bara! Om du känner dig tveksam eller nervös så gör bara en introduktion i början där du berättar hur du kommer att genomföra onlinevisningen och sen kan du bara filma bostaden. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. 

Har du gjort något misstag som du lärt dig av under en visning?
Nej, inte direkt. Men det är viktigt med bra ljud, så det är jag alltid extra noga med. 

Onlinevisningar med Hemnet Live är kostnadsfritt med ett Hemnet Business-abonnemang (ord. pris: 199 kr/visning). Varje onlinevisning har i snitt 17 besökare och ger i snitt kontaktuppgifter till tre, extra intresserade deltagare. Cirka 70% av alla som deltar i en onlinevisning uppger att visningen gjort dem mer intresserade av bostaden.

Läs fler aktuella nyheter