Vad AoF-avtalet innebär för mäklare

Den 25 maj träder nya Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Med anledning av det har vi
omarbetat vårt Annons- och Förmedlingsavtal, som är ett avtal som tecknas mellan Hemnet och mäklarfirman. Avtalet är en förutsättning för att Hemnet ska kunna betala mäklarkontoren administrationsersättning och för att du som mäklare ska kunna publicera annonser på Hemnet.

Avtalet är anpassat för att följa GDPR och Distansavtalslagen, för ett starkare konsumentskydd. Vi har samtidigt gjort förberedelser för framtida digitalisering. Det gör att du som mäklare under en övergångsperiod kommer att behöva skriva ut några fler papper och ta med till säljaren, i form av Annonsavtalet och Hemnets Integritetspolicy (se illustrationen).

Vi är glada att meddela att detta på sikt kommer att öppna upp för ett digitalt flöde mellan Hemnet, säljare och dig som mäklare, vilket kommer att innebära både mindre administration och mindre pappersarbete för dig.

 

Mäklare
Vad du som mäklare behöver göra i och med uppdaterade avtalet


Vill du veta mer om Annons- och Förmedlingsavtalet? Du kan läsa mer om det i en längre artikel här på bloggen. På Hemnet hittar du även de viktigaste frågorna och svaren om avtalet.  

Är du behörig företrädare och vill signera det nya avtalet för din mäklarfirma? Gå till Kundportalen för att läsa mer och signera!

Saknar ditt kontor ett Annons- och Förmedlingsavtal med Hemnet? Kontakta vår support på 0775-17 00 00 eller mejla på [email protected] så hjälper vi dig!

av Magnus Ekbladh