Uppdaterade publiceringsregler för definitionen av nyproduktion

Hemnets publiceringsregler uppdateras när det gäller definitionen av nyproduktion från den 1 oktober.

Den tidigare definitionen på Hemnet var att alla bostäder som ingen hade bott i tidigare räknades som nyproduktion, oavsett om bostaden såldes på överlåtelse- eller upplåtelseavtal. Nu har vi uppdaterat definitionen för att tydliggöra skillnaden mellan dessa två avtalstyper.

Den nya definitionen lyder som följer:
Ett Objekt ska endast taggas som nyproduktion i de fall ingen har varit bosatt i bostaden tidigare och Objektet överlåts på upplåtelseavtal. Vid försäljning av ett Objekt på överlåtelseavtal används istället successionsannons. En privatperson som säljer en nyproducerad bostad ska således annonsera med successionsannons. Bostadsutvecklare får således inte annonsera projektenheter genom köp av sådan successionsannons.

Detta betyder att fastighetsmäklare som säljer en nyproducerad bostad, på uppdrag av en privatperson ska använda Hemnets successionsannons. Ändringen träder i kraft den 1 oktober 2023, men kan med fördel användas redan nu. Du kan märka om befintliga annonser i ditt mäklarsystem, men även Hemnets kundsupport kan vara behjälpliga i detta.

Har du frågor eller vill ha hjälp att märka om en annons, mejla vår kundservice på support@hemnet.se, eller ring oss på 0775-17 00 00.