Ny möjlighet för bostadssäljare att hitta fastighetsmäklare på Hemnet 

Med målet att hjälpa mäklarbranschen att hitta nya kunder, och att bidra till ökad rörlighet på bostadsmarknaden, vill Hemnet underlätta för bostadsägare att ta de första stegen till att sälja sin bostad. Därför har vi under början av april lanserat en ny sökbar sida, där bostadssäljare enkelt kan hitta verksamma fastighetsmäklare och fastighetsmäklarfirmor i området.

På Hemnet samlas både bostadsägare, som mer eller mindre aktivt är på jakt efter lokala fastighetsmäklare att sälja med, och fastighetsmäklare som är experter på det lokala området.

För att uppmuntra bostadsägaren att inleda en säljprocess och för att hjälpa mäklare att pricksäkert synas för en relevant publik, har vi skapat en ny sida på Hemnet med syfte att hjälpa en potentiell bostadssäljare att hitta en lokal fastighetsmäklare. 

Så fungerar sidan för mäklare

Den nya sidan består av en lista med fastighetsmäklare och fastighetsmäklarfirmor i det aktuella området. I en första version kommer listan att sorteras och uppdateras kronologiskt baserat på det senast inrapporterade publika slutpriset för bostäder som annonserats på Hemnet. För att hålla sidan så relevant som möjligt kommer enbart inrapporterade slutpriser som är nyare än sex månader att räknas med. 

Listan uppdateras i realtid och alla aktiva fastighetsmäklare, samt tillhörande mäklarfirmor, kommer att ha precis samma möjlighet att kostnadsfritt synas i listan och man kommer inte kunna betala för en mer förmånlig placering i den organiska listan.

Så här ser mäklarlistan ut i mobilen.

“Många av våra besökare vill ha den här funktionen” 

Varje fastighetsmäklare i listan har ett eget kort, ungefär som alla bostäder på Hemnet har i den vanliga resultatlistan. I kortet syns såväl namn och bild på mäklaren som namn och logotyp för mäklarens aktuella mäklarkontor.

– Bakgrunden till det här initiativet är att vi idag inte på ett tillräckligt bra sätt möter konsumenternas förväntan på att kunna hitta en fastighetsmäklare på Hemnet. Vi kan se att många av våra besökare vill ha den här funktionen. Vissa förväntar sig till och med att vi redan har den funktionen idag, säger Henrik Agardh, Product Manager på Hemnet.

Han fortsätter:
– Det här är ett led i vår satsning att göra konsumenternas besök på Hemnet rikare. Genom att göra information och data om den lokala bostadsmarknaden mer tillgänglig, vill vi sänka barriärer för konsumenter att ta steget att sälja sin bostad. På så sätt kan vi bidra till en ökad rörligheten på marknaden, vilket gynnar såväl fastighetsmäklare som hela bostadsmarknaden.

Ingången till sidan hittar du under fliken ”Slutpriser”.

Fem frågor och svar om nya sidan som listar fastighetsmäklare

1. Vad behöver fastighetsmäklare och fastighetsmäklarfirmor göra för att synas på sidan?
Alla mäklare som rapporterat in ett publikt slutpris de senaste sex månaderna för objekt som varit publicerat på Hemnet kommer att synas i listan.

2. Hur hittar besökare till sidan?
Till en början enbart via Slutpriser-fliken. Men vi kommer att jobba vidare framåt för att skapa fler bra och relevanta ingångar till sidan. 

3. Vad händer när besökaren klickar på en fastighetsmäklare som visas i listan?
Besökaren hamnar på mäklarens profilsida på Hemnet. Där kan besökaren bland annat se vilka bostäder som mäklaren har till salu just nu, bostäder som är sålda och bostäder som ligger som Kommande.

4. Kommer Hemnet att ta betalt av mäklare för att synas organiskt i listan?
Nej, grundlistan är kostnadsfri och rangordningen utgår ifrån det senast rapporterade slutpriset på Hemnet. Det kommer inte gå att betala för en bättre placering men på sikt kommer det att finnas möjligheter för ökad exponering på sidan, som mäklarfirmor kan investera i.

5. Kommer Hemnet att ta betalt av fastighetsmäklare för de kontakter (leads) som listan genererar?
Nej, alla kontakter som listan genererar är kostnadsfria. 

Om du har tankar eller synpunkter på sidan är du välkommen att mejla oss på [email protected]. Har du frågor går det bra att ringa 0775-17 00 00 eller mejla [email protected]!