“Jag tycker alla borde sträva efter att vara med på galan och vinna priser.”

Guldhemmetgalan på Nobis hotel blev en extra trevlig tillställning för vd Pontuz Löfgren och hans kollegor på Kalmarbaserade mäklarkontoret med samma namn. De blev nämligen vinnarna av utmärkelsen “Årets mäklarkontor med fler än 11 anställda” – samt att deras Alexandra Uhrberg vann priset som Årets Mäklarassistent!

Det viktiga och prestigefyllda priset “Årets Mäklarkontor med fler än 11 anställda” handlar inte om individens insats utan om hela teamet som får mäklarkontoret att rulla. Kategorin handlar om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller ett riktigt bra initiativ man genomfört under året som gått. Helt enkelt arbetsplatser där människor trivs, mår bra och utvecklas.

Årets vinnare, Pontuz Löfgren AB i Kalmar, har lyckats skapa en kultur där prestation och hälsa går hand i hand. Vi slog en signal till självaste Pontuz Löfgren för att prata lite om vinsten och om vad den betyder för hans kontor och medarbetare. 

Hej, först och främst, stort grattis till vinsten! Hur kändes det att vinna?
– Det kändes ju fantastiskt såklart! Vi är en ödmjuk, tacksam och glad skara människor här på kontoret. När man inte tillhör en kedja utan är sin egen måste man tro på sina egna vägval och egna tankar och det här priset är ett kvitto på att vi gör rätt och bra saker. 

Vad hade ni för tankar inför själva evenemanget?
– Vi blev väldigt glada när vi insåg att vi var finalister så vi såg verkligen fram emot Guldhemmet! Så här i slutet av pandemin och med restriktioner kändes det kul och positivt att få träffa branschkollegor, både privat och som företagare. 

Vad hade du för tankar kring era chanser att vinna?  
– Helt ärligt så hade jag dålig koll på konkurrensen haha. Vi på Pontuz Löfgren strävar hela tiden mot toppen och vi är långt framme i många delar, trots att vi står utan kedja. Så lite beroende på vad juryn la i vågskålen visste vi ändå att vi hade en bra chans. 

Jag förstår! Hur upplevde du själva galakvällen?
– Det var en jättetrevlig kväll! Imponerande att man kunde få till det på ett så bra sätt i dessa tider, med alla restriktioner. Det var en härlig känsla av överraskningsfest under kvällen, riktigt bra stämning! 

Vad roligt att höra. Vad tycker du om Guldhemmet som initiativ då, vad betyder det för branschen?
– Guldhemmetgalan har absolut en plats i mäklarvärlden. Jag tycker alla borde sträva efter att vara med på galan och vinna priser. Det skulle höja hela mäklarbranschen! I Sverige har vi otroligt många duktiga mäklare och det finns ett värde i att de och andra bragder inom branschen uppmärksammas med priser. Det är dessutom en samlingsplats för att träffa likasinnade och branschkollegor.   

Har ni firat något i efterhand?
Vi firar ofta, både små och stora segrar! Vi har haft ett mycket bra år så vi ska fortsätta att fira senare i oktober. Kalmar är en relativt liten stad så sånt här sprider sig snabbt. Så vi har fått mycket blommor och uppvaktning, vilket uppskattas enormt mycket. 

Quote

Vinsten är ett bevis på att vi är på rätt väg!

Vad kul! Vad har vinsten inneburit för er som kontor?
– Vi känner en fantastisk stolthet och vi jobbar aktivt och kontinuerligt med utvecklingen av vår personal. Har man medarbetare som mår bra, trivs och känner sig motiverade kommer framgångarna. Vinsten är ett bevis på att vi är på rätt väg! Men jag säger som Bert Karlsson: “Man är inte hetare än sin senaste hit” haha. 

Tänker ni gå på galan även nästa år?
Det kommer vi säkerligen att göra – oavsett om vi är finalister eller inte. Och förhoppningsvis utan restriktioner, det ser vi fram emot! 

Läs fler aktuella nyheter