Cay la ett bud direkt efter onlinevisningen på Hemnet

Cay hittade en lägenhet på Hemnet men eftersom han befann sig på annan ort hade han ingen möjlighet att gå på visningen. Så han tog del av mäklarens onlinevisning via Hemnet Live – och la ett bud direkt efteråt, utan att ha varit i lägenheten. “Jag fick en så pass bra uppfattning av bostaden att jag kände mig trygg med att lägga ett bud direkt”, berättar han.

Cay Haldey är 44 år och bor i Uppsala. Men eftersom han jobbar som driftledare i Stockholm letar han nu efter bostad i huvudstaden för att slippa pendlingen.

I april hittade han en lägenhet i Stockholm på Hemnet som han tyckte verkade intressant. För att slippa spendera tid på sin lediga dag med att åka till Stockholm valde han att kolla på bostaden via onlinevisning på Hemnet. Något som slutade med att han la ett bud på lägenheten, utan att ens ha satt sin fot i bostaden. 

Cal Haldey hittade sin lägenhet via onlinevisning på Hemnet – och rekommenderar andra att testa samma sak.

Var det här din första onlinevisning?
– Ja.

Vad tyckte du om själva formatet? 
– Jag tycker formatet fungerade väldigt bra. Det var smidigt att kunna ställa frågor direkt i chatten och mäklaren hanterade det galant.

Vad fick dig att lägga bud utan att ha sett bostaden i verkligheten?
– Jag fick en så pass bra uppfattning av bostaden att jag kände mig trygg med att lägga ett bud direkt.

Hur tycker du att det skiljer sig mellan att titta på en onlinevisning och att titta på bilder av en bostad?
– Bilder kan ibland vara missvisande med mycket vidvinkel. Onlinevisning ger en bättre uppfattning om bostadens storlek, eftersom man till exempel ser hur långa avstånd mellan rummen det är. Det ger en helt annan känsla än att bara titta på bilder, eftersom jag kan få se bostaden mer detaljerat genom att be mäklaren titta närmre på något specifikt.

Quote

Hettar det till ber jag om en möjlighet att titta på objektet innan det närmar sig kontraktskrivning.

Hur ser du på att du inte hade någon möjlighet att fullfölja undersökningsplikten innan du budade?
– Jag tänker så här, att om jag hittar ett intressant objekt på Hemnet så kollar jag på en onlinevisning, känns det tillräckligt intressant så kanske jag lägger ett bud och hettar det till ber jag om en möjlighet att titta på objektet innan det närmar sig kontraktskrivning.

Ser du något negativt med onlinevisningar?
– Nej inte direkt. Eventuellt att man inte kan höra om det är något störande ljud från omgivningen eller känna någon dålig lukt eller så när man inte är på plats. Men det märker man ju när man åker för att kolla på den på riktigt.

Skulle du rekommendera andra spekulanter att ta del av onlinevisningar?
– Ja, verkligen! Detta är en jättebra produkt, speciellt i dessa tider. För mig är det också väldigt bra eftersom jag letar boende på en annan ort än där jag bor. Det blir mycket smidigare eftersom jag både slipper lägga tid på att resa och på att betala tågbiljetter.

Ett obegränsat antal onlinevisningar ingår i Hemnet Business – utan extra kostnad. För kontor som saknar Hemnet Business kostar onlinevisningar 199 kronor per visning.