Finalisterna utsedda i Guldhemmets mäklarkategorier 2020!

Efter att ha tagit sig igenom över 300 nomineringar har juryn nu enats om 15 mäklarfinalister till årets gala. Vinnarna skulle ursprungligen korats den 6 maj men på grund av rådande pandemiläge kommer den slutsålda galan istället att flyttas till den 16 september.

Det blev en dag fylld av diskussioner, social distansering och kaffe när de fem jurymedlemmarna, en gråmulen onsdag i februari, samlades på Hemnets kontor i centrala Stockholm. Målet? Att tillsammans enas om vilka 15 av de dryga 300 nomineringarna som förtjänade att gå till final i Guldhemmet 2020.

Juryn som i år utser finalister och vinnare till årets mäklarpriser består av: Björn Wellhagen (vd Mäklarsamfundet), Jenny Stenberg (vd Fastighetsmäklarförbundet), Jenny Persson (publisher och ansvarig utgivare Mäklarvärlden), Joakim Båge (programledare, journalist och författare) samt Staffan Tell (Hemnets PR-chef).   

Galan flyttas till september

Förhoppningen var från början att kunna tillkännage vinnarna på Guldhemmetgalan den 6 maj. Men med fortsatt stor samhällsspridning av covid-19 väljer Hemnet nu att flytta galan till den 16 september.
– Vi har verkligen ansträngt oss för att skapa en gala som känns säker under rådande omständigheter och har tagit fram ett helt unikt koncept tillsammans med Nobis Hotel. Trots det känns läget kring smittspridningen i samhället fortfarande så pass allvarlig att vi inte känner oss bekväma med att genomföra galan i maj. Vi hade hoppats på att det skulle kännas ok att samla mindre sällskap i enskilda rum, men som läget är nu känns inte ens det tillräckligt säkert, säger Tove Beckman som är projektledare för Guldhemmet på Hemnet.

Quote

Alla som köpt biljett kommer förstås att kunna använda den i september.

Tove fortsätter:
– Vi är väldigt glada över det enorma intresse vi har fått kring galan i år, med hundratals inkomna nomineringar och biljetter som sålde slut på mindre än en vecka. Det är inte illa för en gala som bara fyller två år! Nu laddar vi om till september – då hoppas vi att läget ska vara så pass under kontroll, med lägre smittspridning och fler personer som fått vaccin, så att alla ska känna sig trygga att komma till det coronasäkrade “Hotell Guldhemmet”. Alla som köpt biljett kommer förstås att kunna använda den i september. 

“Otroligt taggade”  

Två av juryns stjärnor var i år Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet och Björn Wellhagen, vd på Mäklarsamfundet. Båda satt även med i juryn för Guldhemmet 2019.

Vad skiljde det här årets arbete från hur det var i fjol? 
–Arbetet i år gick precis som förra gången väldigt bra. Det kändes som att alla i juryn var otroligt taggade, både på galan och på att få uppmärksamma alla hjältar i bostadsbranschen. Eftersom det här var år två så blev det både lättare och mer spännande, och jag kände att vi kunde ta ut svängarna i diskussionerna lite mer, berättar Jenny Stenberg och Björn Wellhagen instämmer.

Vad är förväntningarna på galan?
– Jag förväntar mig en stor galakväll med många värdiga finalister och välförtjänta vinnare, säger Björn Wellhagen. 

Och finalisterna är …

Årets Stjärnskott

 • Julia Fredin, Mäklarhuset i Sundsvall 
 • Fanny Hammarström, Hemny Fastighetsförmedling i Nybro/Emmaboda
 • Ayhan Yagci, Norrlandsmäklarna i Sundsvall 

Årets Mäklarpersonlighet

 • Per Stenmark, HusmanHagberg i Järfälla
 • Pia-Lotta Svensson, Fastighetsbyrån Södermalm 
 • Mohammed Mouaid, Svensk Fastighetsförmedling i Nyköping och Norrköping

Årets Mäklarassistent

 • Erik Lindberg, Fastighetsbyrån i Torsby
 • Natalya Hannula, Våningen och Villan Malmö 
 • Alexandra Uhrberg, Pontuz Löfgren AB i Kalmar 

Årets Mäklarkontor (1-10 anställda)

 • Mäklarna Ekström & Co, Simrishamn 
 • Ny Vy Mäklare, Göteborg
 • Lysekilsmäklarna, Lysekil 

Årets Mäklarkontor (11 eller fler anställda)

 • Pontuz Löfgren AB, Kalmar
 • Historiska Hem, Stockholm 
 • Fastighetsbyrån Kungsbacka 

Du kan läsa mer om alla priser och bedömningskriterier på guldhemmet.se

På Guldhemmetgalan delar vi även ut fyra prestationspriser för mäklare som baseras på Hemnets försäljningsstatistik. Dessa är inte nomineringsbara utan vinnarna annonseras på galan. Vi kommer även att dela ut tre priser till bostadsutvecklareÅrets Innovation , Årets Bostadsutvecklare samt Årets Bostadsprojekt.

Stort grattis till alla finalister från oss på Hemnet och lycka till! Vi ses den 16 september! 

Om Studio Guldhemmet den 6 maj

Vi förstår om saknaden över att inte få gå på gala den 6 maj kan bli stor – därför bjuder vi den 6 maj (dagen som Guldhemmet skulle ägt rum) in till ett nytt koncept som vi kallar för  Studio Guldhemmet – ett digitalt intervjuprogram där vi värmer upp inför galan i september.

 

Här kommer Guldhemmetjurymedlemmen Joakim Båge bland annat att prata med förra årets vinnare och ta tempen på årets Guldhemmetfinalister. Det här vill du inte missa! Håll utkik på Guldhemmets Instagram @guldhemmet för mer info kring eventet längre fram.

Om galan och biljetter

Galan är framflyttad till den 16 september men kommer som planerat att äga rum på Nobis Hotel i Stockholm. Biljetterna är slutsålda sedan i februari och alla som köpt biljetter till galan behåller sin plats.

 

Eventuellt kommer det släppas ett fåtal extrabiljetter längre fram, dock i så fall inte förrän cirka två till tre veckor innan galan äger rum. Mer info om detta kommer annonseras via Hemnets nyhetsbrev och Guldhemmets Instagramkonto @guldhemmet