Två förändringar i bostadsannonsen under november

Två av de senaste förbättringarna på Hemnet som vi skulle vilja berätta om har att göra med bostadsannonsen. Den första är att vi efter en tids testning tagit bort möjligheten att boka privatvisning via bostadsannonsen på Hemnet, för att utvärdera funktionen. Den andra är att vi lagt till etiketten “Äganderätt”, som du kan aktivera via ditt mäklarsystem.

Vi på Hemnet jobbar hela tiden med att testa olika initiativ och med att förbättra upplevelsen av Hemnet för våra olika kundgrupper. Ett av dessa initiativ var en möjlighet för Hemnets besökare att kunna boka privatvisning via bostadsannonsen, som vi införde i början av pandemin.

Den möjligheten har vi under en tid testat men i början av november tagit bort. Vi kommer nu att utvärdera testet för att sedan se hur vi kan jobba vidare med att ytterligare förbättra visningsupplevelsen för våra besökare.  

Den andra nyheten har att göra med den lite ovanligare bostadsformen ägarlägenhet. Tidigare har ägarlägenheter fått samma märkning på Hemnet som bostadsrätter.

Men för att göra det lättare för våra besökare att förstå skillnaden mellan bostadsrätter och ägarlägenheter, har vi nu alltså gjort det möjligt för lägenheter som blir markerade som både “lägenhet” och “äganderätt” i mäklarsystemen, att få etiketten “Äganderätt” på Hemnet.

Etiketten är tillgänglig för alla plattformar; på webb såväl som för mobil webb och i apparna. Vi kommer att fortsätta se över våra etiketter för bostäder på Hemnet, för att göra det ännu enklare och tydligare för våra besökare att hitta och se skillnad mellan olika bostadsformer.  

Läs fler aktuella nyheter