Så justeras prislistan för bostadsannonsering den 1 juli

På Hemnet fortsätter arbetet med att utveckla och göra Sveriges största bostadsportal ännu bättre och effektivare. Med anledning av det ser vi årligen över prissättningen av objektannonserna, för att säkerställa att prisnivån speglar värdet av att synas på Hemnet.

Med årets förändringar vill vi även åstadkomma en rättvisare och mer balanserad prislista, där prisnivån för annonsen tydligare hänger ihop med utgångspriset. I vårt hjälpverktyg Humany hittar du mer information om vad du som mäklare behöver göra i efter att prisjusteringen slagit igenom.

Det gör vi genom att från och med den 1 juli 2019 halvera annonspriset för bostäder med utgångspris under 250 000 kr. Samtidigt justerar vi upp annonspriserna för bostäder över 500 000 kr. Vi skapar även fler nivåer med jämnare prisintervall, över hela prislistan.

Bostadsannonsen betalas fortsatt av bostadssäljaren och som vanligt utgår en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms). Intäkterna från bostadsannonserna resulterade i att Hemnet totalt under 2018 betalade ut 102 miljoner kronor.

Nedan ser du vår nuvarande och justerade prislista:

Så har Hemnet blivit ännu bättre!

Vi vill också passa på att berätta om några av de saker vi har gjort för att förbättra Hemnet ännu mer. Några särskilt uppskattade initiativ vi genomfört under de senaste tolv månaderna  är:

  • “Säljkollen”, med nya insikter till säljaren

  • Ett helt nytt API mot mäklarsystemen, som möjliggör ökad driftsäkerhet och nya sökfunktioner, t.ex. byggår i objektannonserna

  • Slutpriser i apparna, som hjälper våra besökare att enklare hitta mäklare

  • Mäklarprofilbilder i bostadsannonsen, en nylanserad funktion som ökar mäklarprofilering och leadsgenerering

Gemensamt för dessa insatser är att ge användaren en bättre upplevelse på Hemnet, säljaren en förbättrad överblick över sin annons och mäklaren ökad exponering.

Trafiken till Hemnet de senaste tolv månaderna har fortsatt öka och i augusti slog vi besöksrekord med 3,4 miljoner unika besökare under en vecka. Vidare fortsätter Hemnet vara den självklara platsen för den som vill sälja eller köpa en bostad – 92% av bostadsköparna respektive 89% av bostadssäljarna i Sverige ser Hemnet som sitt förstahandsval bland bostadsportaler.

Under 2019 fortsätter våra satsningar med målet att skapa både en ännu bättre användarupplevelse och nya möjligheter till smidigare bostadsaffärer för våra kunder och partners. Vi ser fram emot att återkomma med ännu fler nyheter och förbättringar under året!

I vårt hjälpverktyg Humany hittar du frågor och svar om prisjusteringen (som till exempel hur övergången från gamla till nya prislistan kommer att fungera rent praktiskt). Undrar du något annat får du så klart gärna kontakta vår mäklarsupport!

av Magnus Ekbladh, Hemnet