Nya funktionen som ger mer uppmärksamhet till lägenheterna du säljer

Berätta om att lägenheterna du säljer har balkong, hiss, uteplats eller terrass och få fler besök till dina objekt. 

Balkong är det absolut vanligaste fritextsöket på Hemnet. Hiss är också populärt. Men idag ger fritextsökningar opålitliga träffar eftersom Hemnet fram tills nu endast baserat det på beskrivningstexterna. 

Skiss av Hemnets sökresultat med Balkong
Skiss på hur sökfilter med balkong, uteplats och hiss skulle kunna se ut.

En nyhet är att du nu kan skicka in bekräftad information om balkong, hiss eller uteplats/altan/terrass finns för bostaden. Då kommer dina objekt med den bekräftade informationen att inom kort synas bättre i Hemnets resultatlistor. Den här informationen skrivs redan nu ut som bostadsfakta på objektsidan.

Objekt som istället endast nämner nyckelorden i beskrivningstexter kommer inte att synas lika bra som objekt med bekräftad information.

Hemnets bostadsinfo
Exempel på hur bostadsfaktan i annonsen ser ut för lägenhet med balkong och hiss.

Vad du behöver göra för att komma igång
Det är enkelt för dig att börja utnyttja fördelarna med den nya funktionen. Det enda du behöver göra är att se till att ditt mäklarsystem skickar information om balkong, hiss, uteplats, terrass och våningsplan till Hemnet via Bostads-API:et för mäklarsystem. Därefter fyller du bara i informationen för respektive objekt. 

Om ditt mäklarsystem inte gör detta idag – prata gärna med någon ansvarig hos dem och tipsa om Hemnets API-dokumentation. Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla oss på [email protected]

Bilderna i artikeln är skisser som illustrerar hur funktionaliteten skulle kunna se ut på Hemnet. Ändringar kommer troligen tillkomma.

av Magnus Ekbladh