Nu justerar vi reglerna för nyproduktionsannonsering – och öppnar upp för Raketen

För att alla bostadsannonser ska få en rättvis exponering kommer projektannonser och dess projektenheter från och med nu att ha samma antal dagar på Hemnet. Samtidigt öppnar vi för möjligheten att koppla på boost-produkten Raketen till nyproduktionsannonser.

När vi på Hemnet får in feedback lyssnar vi förstås och när såväl besökare som mäklare och bostadsutvecklare påpekar samma sak, som att reglerna och sajtens funktionalitet varit otydlig kring nyproduktion, väljer vi att se över våra regler.

Därför har vi från och med mitten av oktober gjort en teknisk förändring för nyproduktionsannonser. Förändringen innebär att projektannonser och dess kopplade projektenheter automatiskt hör ihop i resultatlistan, med samma antal dagar.

Vi gör även ändringen för att vi tycker det är viktigt att alla annonser ska kunna synas på lika villkor på Hemnet. Därför öppnar vi samtidigt upp för möjligheten att koppla på tilläggsprodukten Raketen på nyproduktionsannonser. 

Raketen är en boost-produkt som låter annonsen synas högst upp på Hemnet under tre hela dygn. Den styrs på söket och blir därför alltid relevant för besökaren. Det är även därför den levererar så fina resultat. Mäklaren kan själv köpa Raketen via Säljkollen för såväl projektenheter som projektannonser.

av Lena Rosenberg