Lättare att se inflyttningsdatum för nyproduktion

Under våren 2020 har Hemnet tagit fram nya etiketter till bostadsannonser för nyproduktion, som visar inflyttningsdatum. Målet är att hjälpa Hemnets besökare att hitta relevanta bostäder. Det är fritt fram för alla mäklarsystem att implementera funktionen.

Inom kort kommer mäklare och bostadsutvecklare via flera olika mäklarsystem att kunna ange när ett nyproduktionsobjekt har inflyttningsdatum. Informationen kommer därefter att visas på objektkortet direkt i resultatlistan. Det kommer även att synas i bostadsannonsen.

Med hjälp av den nya etiketten kommer besökare på Hemnet tydligare att kunna se när nyproducerade bostäder har inflyttningsdatum, vilket vi tror kommer bidra till ett ökat intresse för nyproducerade bostäder.  

Så kommer de nya etiketterna att fungera

Beroende på när bostaden har tillträdesdatum kommer det att visas en av tre olika etiketter i objektkortet på resultatsidan:

  • För objekt med tillträdesdatum mer än 6 månader fram i tiden visas säsong och år, t.ex. “Vår 2021
  • För objekt med tillträde mindre än 6 månader fram i tiden visas månad och år, t.ex. “Augusti 2020”
  • För objekt med ett tillträdesdatum som redan passerat visas “Inflyttningsklar”

Fritt fram för mäklarsystemen

Hampus Meisner är produktchef för avdelningen Partnerprodukter på Hemnet. Han berättar:
– Vi har sett i våra undersökningar att flera av våra viktigaste kundgrupper skulle ha nytta av den här funktionen och därför utvecklade vi den. Redan nu kan mäklarsystemen lägga in att ta emot information om tillträdesdatum.   

Nyproduktion visas vid 93% av söken

Det är många som tror att nyproducerade bostäder inte kommer upp vid majoriteten av sökningarna på Hemnet. 
– Det verkar vara lite oklarhet kring hur det där fungerar. Men faktum är att “Visa nyproduktion”, som finns under “Fler sökalternativ”, är ikryssad redan från början av en sökning. Det gör att nyproduktion visas, antingen exklusivt eller tillsammans med alla andra bostädet, i runt 93% av alla sökresultat på Hemnet.    

Vid frågor eller funderingar om de nya etiketterna – kontakta Hampus Meisner på Hemnet.