250% fler besökare till Kommande-annonser

Efter feedback från både besökare och mäklare att Kommande-annonser är svåra att hitta innehåller nu 99% av alla sökningar på hemnet.se annonser om kommande objekt till salu. Från ändringen i början av april har antalet besökare till Kommande stigit med över 250%. Ytterligare ökning i besök är att vänta, när förändringen under maj kommer till appen för iOS.

Mäklare och bostadssäljare kan av olika skäl ha ett intresse av att visa upp bostäder innan de kommit ut till försäljning på marknaden. På Hemnet kallar vi dessa annonser för “Kommande” och det är en möjlighet som funnits under en längre tid.

Men eftersom de inte ingått i standardsökningen har bara runt 6% av Hemnets besökare kunnat se annonserna. Samtidigt ser vi att 79% av säljarna hade velat lägga upp sina bostäder som Kommande, men bara 32% har vetat om att Kommande-annonser ens funnits.

En ny undersökning visar även att hela 85% av Hemnets besökare vill kunna se Kommande-annonser. Liknande feedback har också kommit in från mäklarkåren. 

Besök till Kommande ökat med 250%

Därför har Hemnet ändrat hur Kommande-annonser visas på Hemnet. Från och med i början av april finns därför Kommande med i standardsökningen på hemnet.se, från början av maj i Android och inom kort även i iOS-appen.   

På hemnet.se har det dagliga antalet besökare till Kommande-annonser gått upp med mer än 250%. I Android-appen har ändringen bara varit ute en kort stund men även här ser vi tydliga siffror på ökning med över 150% fler besök till Kommande-annonserna.

Det totala antalet besök till Kommande kommer att stiga ytterligare när iOS-appen uppdateras med funktionen. Det gör att Kommande på ett helt annat sätt kommer att kunna användas av mäklare för att bygga intresse på Hemnet inför en kommande försäljning.

Så funkar Kommande-annonser

Tidigare visades Kommande (för de 6% av besökarna som hade filtret förvalt) i kronologisk ordning tillsammans med vanliga Till salu-annonser. Efter justeringen ser turordningen i resultatlistan ut så här: först kommer Till salu-annonser i fallande ordning efter publiceringsdatum, därefter kommer Kommande-annonser i fallande ordning efter publiceringsdatum.

För 6% av besökarna betyder det att Kommande hamnar längre ner i resultatlistan, men framförallt betyder det att 94% nu får med Kommande-annonser vid varje sökning. Förändringen innebär också att Kommande-annonser nu kommer att finnas med i bevakningsmejlen från Hemnet.

Hemnet fortsätter att noggrant följa och analysera utvecklingen av trafiken till Kommande-annonser och vi kommer att jobba vidare för att ytterligare förbättra hur Kommande fungerar för mäklare, säljare och spekulanter.

Artikeln publicerades den 16 april 2020 och har uppdaterats den 13 maj.