Hemnet lanserar 300% större bilder – ger fler besök till dina annonser

Med start i januari 2020 får alla Bas-annonser på Hemnet 300% större bilder i resultatlistan på webben. Samtidigt får den som köper marknadsföringspaketen Hemnet Plus eller Hemnet Premium 50% större bilder.

Under hösten 2019 fick Bas-annonserna (bostadsannonserna) i resultatlistan ett nytt utseende i appen, framförallt med större bilder. Under januari 2020 har Hemnet uppdaterat även Plus och Premium-paketen med en funktion som innebär ännu större bilder i resultatlistan.

Ändringarna gäller för både webb och app. Den nya bildfunktionen hjälper Hemnet Plus och Premium säljaren att synas ännu tydligare i sökresultatet.

Alla annonser får nytt utseende

Samtidigt som Plus och Premium får större bilder uppdateras alltså även Bas-annonserna i resultatlistan på webb och mobil webb med större bilder. Hampus Nyberg är UX-designer på Hemnet. Han berättar:

– Dels får bilderna större synlighet i resultatlistan, vilket vi vet att besökarna uppskattar. Och dels är annonserna i resultatlistan nu utformade för att rymma relevant information om bostäderna du säljer, till exempel balkong, hiss eller tillträdesdatum. 

Skillnaden mellan gamla och nya Bas-annonsen i resultatlistan för webben. Nya utseendet har alltså större bild och mer utrymme för viktig information om bostaden.

Varför har ni lanserat större bilder och objektkort?
– För att skapa en mer flexibel layout med större utrymme för bilden. Vi vill även att webbens utseende ska gå hand i hand med vår app, där vi lanserade större bilder under hösten, berättar Hampus Nyberg.

Vilka förändringar har ni gjort?
– Vi har gjort både bilderna och annonserna för Bas-annonser i resultatlistan större. I apparna är det upp till fyra gånger så stora bilder. Även om bilderna beskärs lite blir alltså bildytan mycket större. För mobil webb (motsvarande en iPhone X) har storleken på annonsen nästan fördubblats och bildytan ökat med mer än tre gånger. 

Finns det något mäklare ska tänka på när bilderna nu beskärs lite annorlunda?
– I den äldre designen beskars bilderna med till exempel 12% på höger och vänster sida för mobil webb. I den nya designen beskärs bilderna på resultatsidan cirka 20% i över- och underkant. Tips till mäklarna är därför att centrera bildens motiv i höjdled för bäst resultat. Tänk dock på att bilderna på objektsidorna är likadana som innan!