Fritt fram för kommersiella fastigheter på Hemnet

För att ge dig som är mäklare möjlighet att visa dina kommersiella objekt för en betydligt bredare publik är det nu fritt fram att publicera alla kommersiella fastigheter på Hemnet.   

Kommersiella fastigheter på Hemnet har länge varit synonymt med restriktiva regler. Men det har Hemnet nu ändrat på. Därför är det från och med den 1 september 2019 fritt fram för alla mäklare att publicera sina svenska kommersiella fastigheter som är till salu.

Kommersiella objekt populära på Hemnet 

Precis som tidigare kommer kommersiella fastigheter att ligga under kategorin ”Övrigt”, tillsammans med exempelvis husbåtar, garageplatser och andra unika objekt. Kommersiella fastigheter i denna kategori är populära och får ofta många klick.

– För mäklare innebär förändringen att de nu kan publicera fler kommersiella objekt hos oss – och exponera dessa för en mycket bredare publik, berättar Lena Rosenberg, Business Development Manager på Hemnet.

“Många kommersiella objekt stängdes ute”

Med de tidigare reglerna kunde mäklare endast publicera kommersiella objekt som var kopplade till privat boende – men inte hotellverksamhet. Och de kunde endast publicera kommersiella objekt med max 7 lägenheter. Lena Rosenberg förklarar:

– Även om de tidigare reglerna i sig var ganska logiska var de även väldigt strikta. De gjorde att många kommersiella objekt stängdes ute från Hemnet, vilket i sin tur skapade viss frustration bland mäklarna. 

Hon fortsätter:
– Dessutom orsakade reglerna mycket jobb för vår mäklarsupport, där de till exempel fick lägga mycket tid på att hitta planlösningar och förstå om den gick att använda till privat boende. När vi nu tillåter alla objekt sparar vi därför mycket tid på granskning, tid som vi istället kan lägga på att hjälpa och informera mäklare. 

av Magnus Ekbladh