Få nycklarna till nya Hemnet

Nycklar

Packa tandborsten och boka flyttbilen! Nu är det snart dags att slå upp dörrarna till Hemnets BostadsAPI, som kommer att effektivisera arbetet för alla mäklare. Och för alla mäklarsystem! Det har gjort att sex av de största redan fått sina API-nycklar och skaffat sig tillgång till testmiljön.

Ok, först kanske vi bara ska förklara vad BostadsAPI är för något. Det är helt enkelt den nya kopplingen mellan Hemnet och mäklarsystemen. Det gör att text och bilder kommer in i bostadsannonsen på Hemnet. För att integrera med BostadsAPI krävs att man får nycklar, som är ett sätt för oss att verifiera den som vill integrera.

Sökord och säkerhet

Vi har idag ett befintligt API. Men nya BostadsAPI är snabbare, säkrare och flexiblare. Till exempel kommer det att ge mäklare bättre möjligheter att beskriva sina objekt, att berätta om byggår eller renoveringar och att få in attraktiva sökord som ”balkong”, ”eldstad” och ”pool”. Och mycket mer!

För mäklarsystem betyder BostadsAPI – bland annat – ny felrapportering, enklare leadshantering, kryptografiskt säkra lösenord och uppdaterad kontohantering.

Sex största redan med

Vi har haft kontakt med samtliga stora mäklarsystem och sex av de största har redan skaffat sig tillgång till testmiljöerna som behövs för att kunna integrera. Tillsammans täcker de in imponerande 97% av alla bostadsannonser som publiceras på Hemnet.

Redan nu kan mäklarsystemen börja använda BostadsAPI, om de integrerat med Hemnet. Under året fortsätter vi löpande att lansera nya förbättringar och funktioner. Men ju fortare man går över till BostadsAPI desto bättre. I början av 2019 stänger vi nämligen ner vårt befintliga API.

Inte integrerat?

Om ditt mäklarsystem ännu inte påbörjat integrationen med BostadsAPI är det hög tid för dem att begära utvecklarnycklar. Mejla [email protected] så hjälper vi till att komma igång!

av Magnus Ekbladh

Till API-portalen