Boprisförväntningarna återhämtar sig något

Boprisförväntningarna bland Hemnets besökare har återhämtat sig något från en tidigare rekordlåg nivå. Det visar en extrainsatt köparbarometer från mitten av april.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad ökar andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna till 13 procent i mitten av april, från 10 procent i början av månaden. Andelen som tror på sjunkande priser minskar samtidigt till 53 från 56 procent.

Quote

Efterfrågan är fortsatt god, med många som vill köpa en bostad.

– Det vi tar med oss mest är att det ändå är en viss ljusning i köparnas syn på bostadspriserna. Det är en relativt liten uppgång från en väldigt låg nivå, men det fortsätter i alla fall inte att rasa, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Han fortsätter:
– Det följer också utvecklingen i övrigt de senaste veckorna, med vissa tecken på att coronapandemin nått sin kulmen och börser som studsat upp igen. Det är nog det som speglas också här, att det finns en gnutta mer optimism.

Hemnets senaste Köparbarometer visar något större optimism.

– Vi har sett att bostadspriserna har kommit ned lite de senaste veckorna. Men än så länge är det inga stora nedgångar och det återstår att se om det blir det. Efterfrågan är fortsatt god, med många som vill köpa en bostad. Än så länge är det ingen större dramatik, avslutar Erik Holmberg.