Allt du behöver veta om Hemnet Business

Hemnet Business är den nya tjänsten för ditt mäklarkontor, som förstärker din marknadsföring och hjälper dig hålla koll på din marknad. Hemnet Business lanserades den 3 september 2018.  


Synlighet och statistik   

Med Hemnet Business får ditt mäklarkontor ett försprång till konkurrenterna. I ditt abonnemang ingår nämligen:

  • Logotypen på alla bostadsannonser ditt kontor publicerar. Det förvandlar alla dina objekt i resultatlistan till reklampelare för ditt kontor. Självklart syns din logotyp både på desktop och i mobilen
  • Andelsstatistiken – Hemnets förbättrade statistikverktyg. Med data som uppdateras i realtid skapar ditt kontor enkelt rapporter som lyfter era styrkor vid intag, visar försäljningsstatistik för individuella mäklare, jämför marknadsandelar med era konkurrenter och mycket mer.

Storleken styr priset

Grundkostnaden för Hemnet Business ligger på 1 250 kr/mån. Den gäller för kontor som publicerar upp till 20 annonser per månad, vilket är ca 90% av alla mäklarkontor.

För de kontor som har mellan 21-40 annonser per månad justeras kostnaden uppåt med 1 250 kr. Priset justeras därefter uppåt med 1 250 kronor per 20 publicerade annonser under en månad.

Hemnet Business har ingen bindningstid. Dessutom behöver ditt mäklarkontor aldrig själv rapportera hur många annonser som publicerats – det justerar vi automatiskt i efterhand.  


Testkunderna väldigt nöjda

Tjänsten kom till som ett svar på att många mäklare vill kunna stärka sitt varumärke kopplat till objekten man har ute till försäljning. Samtidigt vill man på ett bättre och enklare sätt kunna följa sin utveckling jämfört med konkurrenterna på den ort man verkar.

Under våren och sommaren har vi låtit en testgrupp i några olika län prova Hemnet Business. Reaktionerna har varit mycket positiva – hela fyra av fem mäklare är nöjda eller mycket nöjda med tjänsten.


Hemnet Business för HK:s 

Även huvudkontor, som oftast inte har några aktiva annonser, kan köpa Hemnet Business för att kunna dra nytta av Andelsstatistiken. Priset för dessa är samma som grundsumman för ett lokalt kontor (1 250 kr/mån). I samband med lanseringen, den 3 september, stängde vi ner den gamla versionen med samma namn.

På Hemnet har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren kring Hemnet Business. Undrar du något ytterligare får du gärna höra av dig till oss på [email protected].

av Sofie Tivenius

Jag vill boka